Паника тресе народа! Роден министър притесни всички: Не можем да говорим за сигурност в Черно море

николай милков

Не можем да говорим за сигурност в Черно море, без да говорим за сигурност в Украйна и Република Молдова. Това заяви днес външният министър на България Николай Милков на Първата конференция за сигурността на Черноморския регион под егидата на Кримската международна платформа в Букурещ, предава Блиц.

Той участва като панелист във втория панел на форума на тема “Планирайте за днес. Незабавни отговори на настоящите заплахи и предизвикателства в разширения Черноморски регион“.

„Черноморският регион стана съществен в стратегическата надпревара между Русия и Запада, а войната в Украйна създаде изцяло нова среда на сигурност. Агресията не е само срещу Украйна, но и срещу сигурността и стабилността на континента”, заяви дипломат номер едно на България.

Той сподели необходимостта от колективен подход и изрази надежда, че ще бъдат направени решителни стъпки в тази посока на срещата на върха на НАТО във Вилнюс, която предстои през юли.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ