Ад с 15 деца в детска градина. Бият аларма по спешност до Министерството на здравеопазването

Детска градина

РЗИ проверява сигнал за натравяне на 15 малчугани в детска градина в Пазарджик.

След постъпило Уведомително писмо от директора на детска градина и анонимен сигнал от родител за деца с прояви на стомашно-чревни симптоми в трета група на детското заведение, РЗИ Пазарджик извърши съвместна проверка с ОДБХ Пазарджик.

При проверката се констатира, че в ранния следобед на 11-ти април, 15 деца от 3-та група (присъствали 21 деца в същия ден) на детската градина са със стомашно-чревни оплаквания. Децата са консумирали храна приготвена в кухнята на детската градина. От останалите групи няма други засегнати малчугани, предава Телеграф.

При извършеното епидемиологично проучване във вчерашния ден е установено, че децата вече са в добро общо състояние и са консултирани от личните си лекари.

Към момента се уточнява причината за неразположението на децата.

Взети са проби от храната, смивове от персонала и работни повърхности.

На директора е връчено предписание за провеждане на хигиенни и противоепидемични мерки, касаещо недопускане на деца и служители със симптоми в детското заведение, засилени дезинфекционни мероприятия и ежедневен засилен сутрешен филтър.

За случая е уведомено Министерство на здравеопазването.

При получаване на допълнителна информация и резултати от пробите, РЗИ ще информира своевременно.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ