ШОК! Собственик на иззет преди 14г. от МВР джип: Карат го полицаи! Имат глоби, връчват ги на мен

собственик джип

Автомобилът на Димитър Чонгов от гоцеделчевското село Ново Лески му бил иззет от полицията преди 14 години уж заради разследване. След това не си го получил обратно, а започнал да го вижда с други шофьори зад волана – всичките служители на МВР, които го управлявали като служебен автомобил.

2009-а е последната година, в която Димитър Чонгов има джип на практика. След това собствеността му е само на теория. „Джипът е взет с протокол за доброволно предаване. Предал съм го на съхранение при тях – МВР – Гоце Делчев, 2009 година, да правят някакви проверки. Обясниха ми, че имат съмнение за интервенция по шасито, има нещо номер на шасито, има някакви ръжди. Направиха експертизи. От Интерпол и застрахователи не се издирва джипът”, обясни собственикът на колата пред НОВА.

Чонгов решил, че щом няма нещо нередно, е въпрос на дни джипът да му бъде върнат. Но дните се превърнали в месеци, а месеците – в години. „От 2015 година започнаха да си го карат като лична вещ, катастрофираха с него, двигателя блокираха, пускам жалби – нищо. Почнаха да ми идват наказателни постановления. На камери – превишена скорост, без гражданска отговорност, имах проблеми по границата, по едно време станаха около 2600 лева глоби, на границата не ме пускат, искат да ми връчат актовете”, оплака се Димитър Чонгов. Успял да докаже, че не той кара джипа, и глобите паднали. Започнал съдебен процес. Преди 6 месеца излязло окончателно решение на съда в Гоце Делчев – полицията да върне автомобила на собственика от Ново Лески.

„Входирахме молба до ОДМВР – Благоевград да ни върнат джипа. В деловодството казаха, че искат оригиналния документ, че това може да е фалшиво. Получиха оригиналния документ, направихме среща с директора, с моя адвокат. Обяснихме му, че имаме решение, че трябва да ни върнат джипа. Той каза, че не може да вземе решение, трябва министърът да реши, че си правят тяхно разследване, проверки и до ден днешен – нищо”, каза още Димитър Чонгов. Нещо повече – докато опитвал да следи какво документално се случва със собствения му автомобил, Чонгов стигнал до документи, според които джипът официално става собственост на МВР.

„С една заповед на министъра на финансите ми го крадат, обсебват ми го, взимат ми го, без да има решение на съд, прокуратура. Пускат ми документ от прокуратурата като определение, че джипът е в полза на държавата, без да е минало съдебно решение, без нищо. Аз искам да попитам как автомобилът е зачислен в баланса на МВР? С какъв документ? Джипът го купих с договор за покупко-продажба от България, минах през сверка-канал, издадоха ми документ, карах го една година и след година и нещо се оказа, че е нередовен, а пък те могат да го карат?! Как е нередовен, а те го карат без гражданска и без никакви документи? Кой го кара – не знам – дали директорът, дали шофьорът”, чуди се собственикът на колата.

От полицията не уточниха кой е карал автомобила, нито какво точно се е случило или объркало, за да бъде взет по този начин. Единствената официална информация е, че тече процедура по връщането му на собственика. Тя обаче изисква време, за да бъде всичко законно издържано. А Чонгов чака.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ