Стефан Янев попари партиите: Със спрян часовник депутатите могат да работят седмица – две

payimage-570314

Вместо да се търси решение на политическата криза, ние я задълбаваме. Когато президентът Радев насрочи дата за свикване на 49-о Народно събрание, много анализатори казаха, че той пришпорва политическите партии. Със спрян часовник депутатите могат да работят седмица – две. Но това не е полезно. Повтаря се начинът на комуникация от предишния парламент. Това коментира Стефан Янев от „Български възход“ пред bTV.

Той определи като „възможна“ коалиция между двете най-големи партии ГЕРБ и „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Въпросът е колко трайно ще бъде това правителство. Дали ще бъде в състояние да прескочи период от поне шест месеца работа на парламент и правителство. Работил съм с много от тези хора. Повечето от тях не могат да станат държавници за един ден. Трудно е да кажа коя е най-добрата конфигурация за правителство, подчерта Янев.

По думите му предложението на Борисов, служебният кабинет да стане редовен като екзотика, която „не мисля, че ще бъде осъществена“.

Янев уточни, че „Български възход“ изгражда своите структури и се готви за избори.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ