Горещи разговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в парламента, акад. Денков: Не е наша работа да…

росен желязков николай денков

Работни групи на ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ (ПП-ДБ) разговаряха в парламента в понеделник. Няколко часа те водиха преговори за приоритетите в първата сесия на 49-ото Народно събрание (НС), предава Блиц.

И двете формации бяха категорични, че разговори за съставяне на правителство не е имало.

„Обсъжданията бяха само за това каква е законодателната програма на тази сесия на парламента. Обсъдихме списъка от законопроекти, които ще поставим за обсъждане.

Няма изненади. Не обсъждаме дали ще има правителство и какво би било то. Не е наша работа“, каза Николай Денков от ПП-ДБ.

„Основните теми, които обсъждаме, са свързани със законодателната рамка и ангажиментите относно Плана за възстановяване, Шенген и еврозоната.

Утре продължаваме работата. В сряда ще излезем с обща позиция“, обясни Росен Желязков от ГЕРБ.

„Темата за председателя на НС не се обсъжда в момента, защото тя е функция на този основен въпрос. Ако решим това уравнение, ще имаме решена задача за сряда. Това е начинът за решаване“, допълни той.

В четвъртък ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ обявиха, че ще излъчат преговорни екипи, с които да се разберат за законодателна рамка на 49-ото НС. Заедно ще внесат закони за съдебната реформа, Шенген, плана за възстановяване и устойчивост, еврозоната и домашното насилие.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ