Група роми нападнаха и блъскаха 11-г. момиче. Виктор и Мира побесняха: Има ли значение дали нападат нашите деца?!

виктор николаев

Виктор Николаев и Мира Иванова се ядосаха на пресцентъра на МВР. Повод за недоволството им е липсата на информация от ведомството в почивните дни около Великден.

11-годишно момиче е било нападнато, докато разхожда кучето си от група мъже, които са искали да отнемат мобилният му телефон в столичния квартал „Витоша”.

Това твърди майката на детето – Мадлена Гергова. По думите на жената ученичката е разхождала кучето си, когато нападателите, група роми, я заобикалят, започват да я блъскат и искат да вземат телефона ѝ. Случаят е от 6 април, но до момента реакция от полицията – няма.

„Детето ми се прибра притеснено и ми разказа какво е станало. Сподели, че са я нападнали и е ударена в корема. Единият от нападателите е бил тийнейджър. Веднага подадохме сигнал на 112. Оттам ни казаха да пуснем жалба в полицията, откъдето пък ни уведомиха, че от Детска педагогическа стая ще се свържат с нас. Това обаче все още не се е случило”, разказа Мадлена Гергова.

След случая жената писала пост във Facebook групата на квартала. Станало ясно, че това не е първото подобно нападение в района.

„Случаите зачестиха последната година. В обществения парк са се населили фургони с агресивни личности, които явно тормозят хората”, сподели друг жител на квартала.

Местните настояват за повече полицейско присъствие в квартала.

Няколко дни по-късно потърпевшото момиче успява да снима мъжете с телефона си. Когато от телевизията обаче потърсили мнението на Пресцентъра на МВР дали могат да излъчат въпросните кадри, от там нямало категоричен отговор.

Именно това е и причината водещият да побеснее.

„Казали са ами нямам в почивен ден кого да попитаме. Безобразен отговор и безобразно отсъствие на властите на фона на това, че има обаждане и до тях от 6 април. „, възмути се Николаев.

„Има ли значение дали нападат нашите деца“, добави и колежката му.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ