,,Безсмислени преразпити. Може и 100г. да ме съдят“: Експолицаят Караджов, убил родителите си, изнагля

венцислав караджов

„Искат се безсмислени преразпити, които няма да доведат до нищо, това е шиканиране на делото. Така може и 100 години да ме съдят!“, обяви пред Апелативния съд в Пловдив бившият полицай Венцеслав Караджов, обвинен, че на 15 май 2016 г. е убил с пистолет родителите си Божура и Цветан. Според него в последните 7 години „на час по лъжичка, дори на година по лъжичка“ са уважавани исканията му за събиране на нови доказателства, а сега се назначават нови изслушвания на свидетели и вещи лица, предава 24 часа. Караджов беше признат за виновен и получи доживотен затвор от Окръжния съд, присъдата беше потвърдена от два различни състава на въззивната инстанция, защото делото беше върнато за ново разглеждане от ВКС. В началото на март т. г. последва още едно връщане и процесът стартира отново в Апелативния съд.

Според обвинението Караджов е застрелял родителите си заради дългогодишен спор за семейния имот, който те отказвали да му прехвърлят. Той водил и дело срещу тях, но загубил дни преди Божура и Цветан Караджови да бъдат открити мъртви. Преки доказателства срещу Караджов няма, не е открито оръжието, няма записи от камерите в съседство, нито пък негови следи на местопроизшествието. От самото си задържане Караджов и защитата му твърдят, че около имота се събирали наркомани и е възможно някой от тях да е застрелял родителите на полицая. В последното си решение за връщането на делото върховните магистрати подчертаха, че тази версия не е изследвана от съда, не е детайлно уточнена дори датата на убийството.

Сега магистратите ще изискат справка от МВР имало ли е през 2016 г. сигнали за наркомански сборища около имота на Караджови. Ще бъдат разпитани отново полицаят, делил едни кабинет с Караджов, и поемните лица, присъствали на огледа на въпросното помещение. Ще се търсят нови съвпадения в националната база данни на ДНК материала, открит по козия крак и катинара с верига, намерени на местопрестъплението. Досега гилзите бяха сравнявани само с данните за неразкрити престъпления, до следващото заседание ще се правят засечки и с базата на регистрираните оръжия.

Следващите заседания по делото ще бъдат на 30 и 31 май.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ