Колтуклиева: Руди Гела си прави каквото си иска с Киро. Дори е в преговорната група за съдебната реформа

радостин василев

Каква порнография! Каква подигравка с правото и с парламентаризма!

Радостин Василев е включен в групата на “Продължаваме промяната”-“Демократична България”, която да преговаря с ГЕРБ-СДС за законодателната програма на 49-я парламент и за съдебната реформа.

Радостин Василев няма никаква сериозна адвокатска практика. С баща си – Петьо Василев, обитават едностаен офис на приземен етаж в Студентския град, уреждали са спорове на български спортисти с федерации и международни организации, най-ярката им професионална проява е юридическото обслужване на ФК “Арда” на Фуат Гювен, приближен на Ахмед Доган.

Радостин Василев е печално известен с провала си като адвокат на ФК ЦСКА, позорно изгонен от Александър Томов.

Срещу Радостин Василев бяха подадени сигнали:

– от собствениците на спортен комплекс “Диана” в Дианабад и ресторант “101” в икономическа полиция, в Софийска градска прокуратура, в Антикорупционната комисия; изпратена е жалба до Европейската комисия;

– от ИТН-Плевен до Софийска градска прокуратура;

– служебният министър на спорта Весела Лечева предостави договори, подписвани, докато Радостин Василев е министър на спорта, в ГДНП и в КПКОНПИ.

– След завършена финансова инспекция на Министерство на младежта и спорта, Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) излезе с официален доклад, в който е посочено, че 6 от общо 9 проверени на случен принцип проекти за младежка дейност, финансирани по време на министъра на младежта и спорта Радостин Василев, не отговарят на критериите за държавно финансиране, установени са сериозни нарушения.

– В МВР се извършва проверка на публичните твърдения на Радостин Василев, че “чете полицейското досие, дълго един километър” на гражданина от Плевен Христо Аврамчев.

– В КПКОНПИ се извършва проверка на автомобил “Мерцедес 400”, СВ 5555 РВ, шофиран от януари 2022 година от Радостин Василев, докато е министър на спорта. Прехвърлянето на автомобила, оценяван на 250 000 лева, за кратко време през 3 фирми, предоставянето от фирма на неговия приятел Венцислав Петков, регистрирана с капитал от 10 лева, на фирма на баща му Петьо Василев, създават подозрение за източване на ДДС.

Е, това не е ли подигравка с преговорите и опит за протекция над кандидата за клиент на прокуратурата Радостин Василев?! Той си прави каквото си поиска с Кирил Петков, но защо му се позволява да се гаври с парламентаризма?!

От Фейсбук профила на журналистката Соня Колтуклиева



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ