ВЕЛИКО! Георги Пеев стана световен шампион по плуване, грабна златото и развя трибагреника

георги пеев

Хасковлията Георги Пеев стана шампион на планетата по плуване на Световното първенство за трансплантирани в Пърт, Австралия. Пеев спечели златния медал в дисциплината 100 метра бруст в категорията мъже от 40 до 49 годишна възраст, съобщи той на страницата си във Фейсбук.

Той и съотборникът му Огнян Ганчев са преодолели квалификациите и са стигнали до финал в дисциплините си. Ганчев е останал пети на 50 метра гръб във възрастовата категория 60 – 69 г.

Двамата са единствените ни представители на форума. Утре Пеев ще плува 50 метра бруст и 50 метра свободен стил, а Ганчев – 100 метра гръб.

В поста си двамата благодарят на семействата си, на семействата на донорите си, на лекарите си и на всички, които са ги подкрепилит финансово и с екипировка.

Пеев е единственият българин с два присадени органа – сърце и бъбрек. Той е и европейски шампион по плуване за трансплантирани в няколко дисциплини.

Източник: БТА



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ