Слави изригна: В петък е делото срещу Кирил Петков! Ще бъде съден и ще си плати

слави трифонов

„В петък е за пръв път делото срещу Кирил Петков, то ще бъде спечелено, той ще си плати. Не е въпросът в това какво ще си плати, а че ще бъде осъден. Той не може да си говори каквото иска и да хвърля някакви теми – Капитан Андреево, мафия и т.н. Той ще си плати, но за това има съд“, каза Слави Трифонов на среща на редколегията си. В нея участват половината депутати на „Има такъв народ“, които разказват на лидера си какво се случва в парламента.

„ПП не могат да преживеят факта, че не са 130 депутата, както лъгаха на изборите. Не могат да преживеят фактите и се държат като малки деца“, каза Тошко Йорданов за бившите си партньори. Попита и кога Кирил Петков е спазвал конституцията, предвид че е подписал документ с невярно съдържание за гражданството си.

„Идваме от сватба. Изненадваща. Напът са да се вземат двама млади, едните не са толкова млади. Годеж, да не го наричаме още сватба“. Това разказа депутатът от „Има такъв народ“ Драгомир Петров на лидера си Слави Трифонов на среща на редколегията. Така той описа постигнатото съгласие между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС за ротация на председателя на Народното събрание.

Слави Трифонов направи забележка на Тошко Йорданов, че не носи вратовръзка в парламента, а редколегията се пошегува с него, че е като сватбар и абитуриент на втората бална вечер.

„В парламента се говори за кризата, но моето вътрешно убеждение е, че за голяма част от депутатите това е езикова конструкция. Не им пука особено за това, че страната е в криза. Пука им повече за това доколко ще се пласират, ще си изиграят картите добре и ще натрупат гласове, ако отидем на избори“, каза Тошко Йорданов. Иначе изборът на председател на НС е щял да стане по-бързо вместо да отнеме три пленарни дни. Йорданов обвини бившите си партньори от ПП и ДБ, че са блокирали работата на парламента, като първо не са дали подкрепата си за Желязков, а причината е да имат време за договорки. От ИТН щели да подкрепят човека на „Промяната“ за председател на парламента, ако бяха станали първа политическа сила.

„На всички е ясно, че са правени договорки отвън, иначе как така става тая работа?“, попита Трифонов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ