Стратегът на Радев заговори за нови избори и разплака партиите: Президентът няма да бъде акушерка на…

проф. александър маринов

Условно е, че президентът бърза. Имало е чувствително забавяне, както беше миналият път. Тогава се видя, че резултатът не е добър. Партиите в парламента се разпуснаха и резултатът не беше добър. Така проф. Александър Маринов, който е председател на Стратегическия съвет на президента и съветник на служебния премиер, коментира започналите консултации на „Дондуков“ 2 за сформирането на редовен кабинет

„Президентът наложи едно темпо парламентът да работи бързо, без протакане и политически игри“, анализира проф. Маринов.

„Криза няма в момента. Има някакви изгледи да се реши кризата в една или друга степен“, изрази надежда Маринов.

„Ако парламентът заработи по бюджета и законодателната си програма, която обяви, няма никакви основания да бъдат пришпорвани парламентарните сили. Междувременно, ще текат и срещите между партиите за сформирането на правителство“, продължи проф. Маринов

Всеки, който управлява, носи щети, коментира той и въпроса дали Радев не понася имиджови щети от дългото управление на служебните кабинети.

Александър Маринов сложи добра оценка на служебните кабинети, които Румен Радев назначаваше през последните 2 години, пише Пик.

„По моя преценка никога не е имало предварителна яснота, преди да минат първият и вторият“, отговори той и на въпроса дали вече се знае в президенството на кого ще бъде връчен третият мандат при провал на първите два.

Този президент ясно показа, че няма да бъде асистент и акушерка на съставянето на правителство, завърши проф. Маринов.

„Няма тактически съюз между ГЕРБ и президенството. Борисов е известен актьор, нормално е да отиде в президентството, той е в парламента и е лидер на партия“, отсече проф. Александър Маринов.

Вариантът с нови избори си остава най-вероятен. Какво ще се случи много зависи от това как ще работи парламента, не зависи само от президента, завърши с прогноза за нови избори в обозримо бъдеще проф. Маринов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ