Борисов: Да намерим начин за правителство с първия или втория мандат. Петков: Няма да подкрепим…

payimage-580882

Започна лидерската среща между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме Промяната – Демократична България” в Народното събрание.

На масата за разговори от страна на ГЕРБ-СДС седнаха Бойко Борисов, Десислава Атанасова, Томислав Дончев, Даниел Митов и Румен Христов.

Представителите на ПП-ДБ на срещата са Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев.

Срещата е по инициатива на ГЕРБ, а целта е да се обсъдят възможностите за съставяне на правителство с първия мандат.

„От резултатите от изборите това са партиите, които са се представили най-добре на последните два вота. Считаме, че в сегашната ситуация би трябвало да намерим начин да съставим правителство дали в първия, или във втория мандат. Отиването на нови избори ще даде същия или подобен резултат”, смята Борисов.

Лидерът на ГЕРБ смята, че двете партии трябва да използват времето в парламента за приемането на бюджет с 3% дефицит. „Да го направим заедно и отговорно”, призова той.

„Винаги сме готови да говорим за политики, но правителство с първия мандат няма да подкрепим”, заяви съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков.

Той подчерта, че приоритетите за коалицията ПП-ДБ са постигането на 3% бюджетен дефицит, запазването размера на данъците, избягването на съкращения в социалната програма.

„Има и други секторни политики, за които сме отворени да говорим – енергетика, правосъдна реформа”, каза още Петков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ