РЕКОРД! Митнически служители провериха багажа на жена на летище Бургас и премрежиха погледи

цигари

Пътничка опита да направи рекорд и да прелети със самолет от Бургас до Лондон с над 3000 кутии цигари.

Стоката била открита в багажа на жената от митничарите на летището в морския град. Цигарите били прибрани в четири куфара. Полетът е бил на 19 април вечерта. Дамата е минала през „зелен коридор“, където отиват хората, които нямат нищо за деклариране. След това митничарите проверили багажа, заедно с гранични полицаи. В хода й са открити общо 64 000 къса цигари.

Тютюневите изделия са с валиден български акцизен бандерол, но са пренасяни в нарушение на митническото законодателство. Цигарите са иззети и на пътничката е съставен акт за административно нарушение, обясниха от Агенция „Митници“.

Това е най-голямото количество цигари, установено в багаж на пътник на Летище Бургас през тази година. Общо 362 140 къса (18 107 кутии) цигари са иззети от митническите служители на пункта само от началото годината до 20 април при митнически проверки на багажа на пътници. Всички нарушители са български граждани и са пътували за Великобритания, а пренасяните от тях тютюневи изделия са били в търговски количества и в нарушение на Закона за митниците.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ