Борисов с първи думи: Асен Василев усеща какво са сгрешили. Чакам от ПП/ДБ имена за кабинет или…

герб

„Днес имахме лидерска среща с нашите опоненти на изборите“, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг на партията след заседание на парламентарната група.

„Може да се намери едно нормално управление, дори за кратко“, каза още той и допълни, че няма човек, който да каже, че през последните 2 години нещо е по-добре.

„Да не оставяте с впечатление , че не сме опоненти или, че не сме противници, или че нещо се променило в твърдостта на двете партии. Благодарих, че приеха срещата – води се разговор по теми, които в следващата седмица-две трябва да бъдат решени. Днес Гърция получи още 10 млрд. по плана за възстановяване. Ние продължаваме 2 г след разграждането на средно добро управление само аванси“, заяви Борисов след сутрешната среща с ПП-ДБ.

„Програма минимум – бюджет, приети закони и чак тогава да отиваме на избори и да се започваме отначало. Програма максимум – с разум да се направи добро политическо експертно правителство. Те експертите са политици, ако е много добър експерт, той си седи във фирмата и си изкарва парите, надали му се занимава с такава работа. Няма напредък по правителство, има напредък по управленска програма за правителство“, отсече лидерът на ГЕРБ.

Според него ПП-ДБ не са готови да отговорят на диалогичността на ГЕРБ. И отново настоя да види имена за кабинет преди връчването на мандата. „Или с наш състав на кабинет, или с техен. Ако го няма до тогава, ще предложим наше правителство на малцинството. Затова е, не от любопитство, а да видим би ли могло да се сдобри нещо добро след като имаме обща управленска програма“, обяви Борисов. Според него след консенсуса по важните теми, „във всички случаи ще се разберем и в останалите теми – спорт и култура. За Шенген трябва да се стегне границата и да се направят много неща, това е като еврозоната – не е лесно да се направи, бе лесно преди 2 г., когато влязохме в европейския съюз“, заяви той във връзка с приоритетите.

Десислава Атанасова също настоя ПП-ДБ да представят списък и състав и структура на МС.

„Омръзна ни да четем прогнози и сега като дойде сметката – близо 7% дефицит, милиарди дългове. Затова съм доволен, че особено с Асен Василев може да се работи, защото той усеща какво са сгрешили и как трябва да се поправи. Такова усещане имам“, заяви Борисов накрая.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ