ИЗДЪНКА! Полицай е хванат да заплашва и изнудва известен бизнесмен. А лежи в болница, заради…

полицай

Граничният полицай, хванат с 500 евро подкуп, се оказа, че е в болницата в Сандански. Той постъпил там ден преди да бъде арестуван. Излязъл от здравното заведение, за да получи парите от изнудван бизнесмен, но бил арестуван. След това отново бил върнат в болницата и сега пред стаята му има полицейска охрана, пише 24 часа.

Окръжна прокуратура–Благоевград води разследване срещу 40-годишния Атанас Коцев.

В петък вечерта в гр. Сандански полицейският служител чрез изнудване поискал и приел сумата от 500 евро, за да не извърши действия по служба. Използвайки служебното си положение на граничен полицай, той поискал такса „спокойствие“. Заплашвал лицето, от което е поискан подкупът, че ще извършва постоянно проверки на товарните автомобили, преминаващи през ГКПП Кулата, свързани с дейността на транспортните му дружества.

Граничният полицай е задържан в момента на приемане на подкупа. С постановление на наблюдаващия прокурор А.К. е задържан за срок до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура–Благоевград да внесе в съда искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

За извършеното от обвиняемия престъпление законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода” от 3 до 10 години, глоба до 20 000 лева и лишаване от право да заема определена държавна или обществена длъжност и да упражнява определена професия или дейност.

Очаква се тази вечер полицаят да бъде изписан от болницата и вероятно утре Окръжният съд ще гледа мярката му за неотклонение.

Причината Коцев да е в болница е получено нараняване при лека трудова злополука, но състоянието му не е тежко.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ