Киро се появи в ефир, шикалкави защо е аут от кабинета: Осъзнахме, че ,,ярко присъствие“ не е нужно

кирил петков

„В някои ситуации трябва да направиш стъпка назад. За всяка една стъпка това правителство на малцинството ще трябва да бъде подкрепено от 120 депутата.

Осъзнах колко е важно да оценим сложната политическата ситуация – искахме да докажем, че това правителство е направено за да свърши работа“, така бившият премиер и съпредседател на „Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков отговори на въпрос на Цветанка Ризова защо не е част от кабинета „Денков“, който по-рано днес с „Демократична България“ представиха.

„Аз, Христо Иванов, ген. Атанасов и Владислав Панев, всички заедно решихме, че няма да сме част от кабинета, като дадохме пълна свобода на акад. Николай Денков да си избере екип, с който да свърши работата. Осъзнахме, че „ярко присъствие“ в този кабинет не е нужно, а трябваше да намерим точните лица“, изтъкна той.

Относно присъствието на Асен Василев, който е гласен за министър на финансите, Петков заяви: „Първата работа на този кабинет е да се приеме бюджет, който да е с 3 процента дефицит – а Асен Василев е най-добрият финансов експерт“.

„Всички трябва да са наясно какво да очакват от нас. Този път казваме – вижте – ето я програмата – его ги хората.

Ярките политически лица отстъпват назад. Това са хора, които имат доверието и на Христо Иванов. Божидар Божанов например каза, че той ще е много по-силен в тази ситуация, ако е в парламента. Неговият заместник ще се справи.

Няма обидени, всички ние сме много щастливи да представим този кабинет, който би свършил работа, ако мандатът стигне до нас. Сложихме всички карти на масата – искаме ясна програма, ясни хора и всеки трябва да си носи кръста“, посочи Петков.

Атентата срещу Гешев

„64 депутата ще гласуват за съдебната реформа. Що се отнася до взрива – аз не съм експерт. Надявам се службите да си свършат работата. Ужасно е в чужди медии да чета за взривове срещу главния прокурор – унищожаваме доверието на западните си партньори“, каза той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ