ГЕРБ показа вратата на ПП-ДБ, задейства план „Б“ за кабинет с други партии: Време е за сериозни разговори

payimage-580882

ГЕРБ определиха разговорите за съставяне на общ кабинет с ПП-ДБ за загубено време. Във връзка с това е взето решение да се даде началото на разговори за кабинет с останалите формации в Народното събрание.

Това стана ясно на пресконференция в парламента, в рамките на която партията на Бойко Борисов обяви разочарованието си от усилията за съставяне на обща управленска програма с ПП-ДБ.

По-рано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов покани всички парламентарни формации да предложат министри за общ кабинет с кратък мандат. И обяви, че започват разговори за реализация на първия проучвателен мандат с останалите сили извън ПП-ДБ.

На пресконференцията Десислава Атанасова – председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС обяви, че са приети поканите от ДПС – утре в 11 ч., БСП – 13 ч., и ИТН – 15 ч. В петък от 11 ч. ще се говори с „Възраждане“.

„След това, след серията експертни разговори, както процедирахме и с колегите от „Продължаваме промяната – Демократична България“, следват лидерските разговори“, добави Атанасова.

„През последните три седмици демонстрирахме търпение и огромни усилия, включително на експертно ниво, за да стигнем до трите стъпки, които могат да формулират и формират общо управление – законодателна програма, управленска програма и правителство.

През цялото това време чувахме едно и също – решението на националните им съвети и органи на колегите е, че няма да подкрепят първи мандат на ГЕРБ, няма да говорят за имена за кабинет с ГЕРБ.

Единственото, което искат, е нашата подкрепа – реализирана във втория техен мандат. И днес много ясно г-н Борисов каза следното:

ако те са забравили, че ние сме победители в два поредни предсрочни избора, да им го напомним отново.

Загубихме достатъчно време, което можеше да бъде посветено, включително и на законодателна дейност, за да ги обучим как се пише управленска програма и не в екселска таблица. Идва време за сериозни разговори за България“, каза още тя, отговаряйки на журналистически въпрос.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ