ВЕЛИКО! Първа победа за България на Световното първенство по бокс

Image_14372454_40_0

Радослав Росенов донесе първа победа за България на световното първенство по бокс за мъже в Ташкент.

Под наставленията на Жоел Арате и Александър Александров националът ни срази представителя на Ел Салвадор – Алварадо Монтероса и се класира за следващия етап на шампионата, предава 24 часа.

Двукратният носител на Купа „Странджа“ и 5-кратен европейски първенец при подрастващите доминираше на ринга в узбекистанската столица. Росенов показа своя характерен стил и за пореден път вдигна градуса по трибуните с изявите си.

19-годишният състезател нямаше проблеми по пътя към победата с 5:0 гласа (30-25, 30-27, 30-25, 30-24, 30-25).

На 8 май Росенов ще се изправи срещу бронзовия медалист от Белград 2021 – Даниял Шахбакш (Иран). Срещата е от програмата на 1/8-финалите.

В четвъртък предстоят три мача с българско участие. Действащият европейски вицешампион Ергюнал Себахтин (48 кг) ще се изправи срещу Кобамело Молатлеги (Ботсвана).

6-кратният европейски златен медалист Даниел Асенов (51 кг) ще започне своето участие с Атила Бернат (Унгария), а Йордан Морехон (+92 кг) ще боксира с Николос Бегадзе (Грузия).



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ