Борисов посочи желанието на ПП/ДБ и отсече: Арогантно! Няма да стане! Падаме вкупом в пропастта

payimage-579281

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира актуалната политическа обстановка преди началото на днешното заседание на Народното събрание (НС).

БЛИЦ уточнява, че днес ГЕРБ-СДС започва серия от срещи с парламентарно представените политическите сили – „Възраждане“, ДПС, БСП и „Има такъв народ“ (ИТН) преди получаването на първия мандат за съставяне на правителство.

„Отговорността била изправена срещу безотговорност. Личностите в парламента трябва да вземат решение дали да се отива на избори или не.

Вчера чух доста от лидерите на другите партии.

Още не сме започнали преговори, а вече чуваме кой ще е помощно колело и т.н.

Искате избори, искате дефолт (фалит – бел.ред.) както казват в Щатите? Ще го получите.

Щом всички политически партии вкупом искат да паднем в пропастта – ще паднем“, заяви той.

„Да искаш с 60 депутата в НС да ти дадат абсолютна власт е арогантно и безотговорно. Същото се отнася и за нас – с няколко депутати повече“, каза лидерът на ГЕРБ по адрес на „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ (ПП-ДБ).

„Ние предлагаме само личности – за един, за шест месеца… Мокрият им сън – ГЕРБ, БСП и ДПС да управляват, няма да стане. Коалиция с БСП и ДПС няма да правим“, добави той.

„30 дена взимаме заплати (в парламента – бел. ред) и никаква работа не сме свършили“, каза Борисов и допълни: „Българите трябва задължително да ни накажат така, както ни се полагат“.

„Желая на президента Румен Радев да е жив и здрав, защото ще управлява дълго и е последното спасение на българите в момента“, каза още лидерът на ГЕРБ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ