Мистериозна смърт: Внезапно почина доцент от Пловдивдския университет. Чел лекции в чужбина и…

доц. веселин кметов

Деканът на Химическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ доц. Веселин Кметов е починал внезапно на 1 май. За кончината му съобщи сестрата на съпругата му Веселина Божилова, предава TrafficNews.

„Само на 60 години, той беше в разцвета на научната и академичната си кариера, готвеше нови публикации за международни издания, даваше всичко от себе си за Пловдивския университет, в който изгради целия си професионален път. Колегите и студентите му могат да разкажат повече за него в тази сфера. Ние, най- близките му, още се борим да приемем тази новина. Той издъхна съвсем ненадейно в Аликанте, Испания, където четеше лекции по международен обмен с тамошния университет. Формалностите ни затрудняват да обявим дата за поклонението, надяваме се да излезем по-скоро от тази допълнителна кошмарна реалност.

Веселин беше най- светлият, добър, усмихнат, интелигентен човек, винаги готов да помогне, да обясни, да направи нещо. Беше прекрасен съпруг, баща и дядо! Все още ни е трудно да говорим за него в минало време, защото си остава част от любимите хора, част от живота ни. Загубата ни е огромна. Сякаш някой го открадна от нас“, сподели болката си Веселина Божилова.

„С натежало сърце казвам сбогом на Веселин Кметов. Ще остане завинаги в нас с огромната си ерудиция, широката душа и прекрасната си усмивка“ – с подобни жалейки вече съобщават за кончината и в профила на доц. Веселин Кметов във Фейсбук.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ