Страшен скандал в парламента! Борисов призова за правителство. Нинова побесня, скочи му по „мъжки“

payimage-581418

„Уважаеми колеги, днес можеше да има тук министри, излъчени от този парламент. Ние трябва да носим отговорност за еврофондове, граници и всичко останало. Ние си тупаме парламентарно време, ще изберем едни проформа комисии без председатели, ще убием днешния ден и ще се видим чак другата сряда.“

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от парламентарната трибуна, след като по-рано коментира, че правителство с втория мандат не може да има. Това беше и първото му изказване от парламентарната трибуна като депутат.

„Използвам случая, за да се обърна към всички вас. Благодаря на министрите, че са дошли на днешния блиц контрол. И на Демерджиев специално, информацията, която изнесе, е малко шокираща. Иначе с голям плам задаваме въпроси на служебните министри да отговарят. Преди месец сме тук, тук трябва да стоят други министри. Да се вземем в ръце, да направим правителство, да си носим отговорност, които и да го направят и тук ще стоят други министри“, каза още Борисов.

Корнелия Нинова веднага му опонира.

„Не прехвърляйте вината на другите. Загубихте един месец на държавата в шикалкавене, първи мандат, втори мандат, дайте си програмата, не си я давайте, не ви харесва, харесва ви… айде стига вече, губим времето на държавата“, заяви веднага след речта на Борисов соцлидерката.

„Вие апелирате за правителство, а какво предлагате“?, попита тя.

Първо, второ, трето…излезте мъжки и си кажете. А тези игрички не създават хаос само тук, а и в държавата, посочи Нинова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ