Ген. Мутафчийски накара цяла България да настръхне с думите си: Страхът е парализиращ, но…

мутафчийски

Днес се прекланяме пред всички доблестни воини, пожертвали живота си за свободата и независимостта на България, гласи поздравителният адрес на началника на Военномедицинската академия (ВМА) и главен лекар на Въоръжените сили генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, публикуван на сайта на ВМА.

„Да си храбър, означава да имаш сърце, дух и воля да поемаш риска и да решиш проблемите, вместо да ги пренебрегваш. Да надвиеш страха, който понякога е парализиращ; да излезеш от зоната си на комфорт и да се изправиш срещу неизвестното в името на човешкия живот“, пише Мутафчийски.

Той допълва, че за екипите на ВМА смелостта е навик. „Безброй са примерите за лична храброст на нашите медици, които винаги са там, където, други се страхуват да бъдат! Нашата мисия е винаги да сме подготвени за предизвикателствата – мисия, достъпна само за най-смелите и най-добре обучените професионалисти – хора, които рискуват живота си за другите, вземат най-бързото и животоспасяващо решение в точния момент“, пише още Мутафчийски.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ