Насар с първи думи след ужасяващия инцидент и операцията по спешност: Обещал съм…

Карлос Насар

Европейският шампион и световен рекордьор по вдигане на тежести в категория до 89 кг Карлос Насар обясни каква е контузията му, наложила операция по спешност.

Щангист №1 на Евро 2023 в Ереван миналия месец е бил приет по спешност в УМБАЛ „Света Анна“ в София преди дни след битов инцидент.

„Скъсан ахилес, изцяло срязан по-скоро. Не е лека контузия, но не е нещо фатално, ще се справя. Аз съм упорит, заредил съм се с търпение“, каза пред БНТ Карлос Насар.

Тежката контузия ще му попречи да участва на световното първенство в Саудитска Арабия (2-17 септември).

„Четири месеца ще се възстановявам при най-добрия случай. Може и повече. Ще бъда стриктен, за да не го скъсам пак. Не искам да коментирам как се стигна до контузията, не е на тренировка“, каза още 18-годишният европейски шампион.

„Задължително ще съм на Олимпиадата в Париж, само Господ да ми дава здраве, защото колкото и да си силен, на тези състезания печелят здравите, а не силните. Ще стана олимпийски шампион. Това е обещанието, което дължа и на треньора ми, който загубихме декември месец (б.р. – Илиян Илиев почина внезапно на 57-годишна възраст). Бъдете сигурни, че ще направя всичко възможно, за да успея“, добави Карлос Насар.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ