КУРИОЗ! Горещи новини за Митьо Очите: Уж трябва да е на свобода, но се оказа, че 20 бона са му много

payimage-563811

Близо месец след решението на съда да пусне Димитър Желязков-Митьо Очите на свобода с мярка за неотклонение „парична гаранция“ това все още не се е случило, съобщава „Флагман“.

Причината е, че прокуратурата пусна протест срещу определението на Софийския градски съд (СГС), а делото все още не се е гледало пред горната инстанция. Това се дължи на проточили се процедури по уведомяване на страните в процеса, свързани освен с протеста, но и с жалба на Митьо Очите, който също се оказа недоволен. Забавянето е и заради натрупването на почивни дни покрай празниците през април и май.

Несебърският подземен бос смята, че определената му гаранция от 20 000 лв. е висока. Затова е пуснал жалба да му бъде определена по-ниска сума. Митьо Очите обаче не е поискал най-леката мярка за неотклонение – подписка.

Припомняме, че Димитър Желязков е под стража или в домашен арест от август 2018 г. Той бе задържан в Турция. Процесът срещу него като подсъдим за ръководител на организирана престъпна група от 12 човека обаче зацикли здраво и е още в съвсем начална фаза.

Мярката му за неотклонение сега се гледа по чл. 270 от НПК. В разпоредбата няма заложени срокове за гледане на делото на втора инстанция – в случая Софийски апелативен съд, така че забавянето не противоречи на закона.

СГС реши, че Митьо Очите следва да излезе на свобода, още на 11 април.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ