ИЗВЪНРЕДНО! Мария Габриел хвърли бомба – ако стане премиер ще освободи Гешев, уронвал престижа

payimage-428949

Вие ме познавате. С вас сме работили заедно през последните 14 години. Днес обаче заставам пред вас с чувство за голяма отговорност, която всички ние носим към българите. Това каза от парламента номинираната за премиер Мария Габриел на среща с депутатите на ГЕРБ-СДС.

„Ключовата дума днес за мен ще бъде диалог“, каза Габриел.

„Имаме нужда от работещо правителство. Работещо правителство, носещо отговорност“, продължи тя.

Тя изрази увереност, че трябва да се стабилизират държавните финанси, както и правосъдната реформа. „Нещата дори не трябва да спират до тук, за да се стигне до Конституционна реформа“, каза Габриел.

Освен това щяло да се внесе искане за освобождаване на Иван Гешев като главен прокурор. Това щяло да бъде първото нещо, което нейният правосъден министър щял да предприеме.

„Първото ми искане ще е правосъдният министър да внесе във ВСС искане за освобождаването на Иван Гешев заради уронване престижа на съдебната власт“, обясни тя.

Иначе, нейната програма включва още точки, сред които помощ за земеделците и земеделските производители, модернизацията на страна и модерно и иновативно образование, което да дава повече на младите.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ