Лили Иванова с бели цветя за Кирил Маричков: Не спирай да скачаш, щурецо!

IMAGE_14435176_40_0

„Не спирай да скачаш, щурецо!“

Това бе посланието от примата на родната естрада Лили Иванова към Кирил Маричков, което тя изпрати на премиерата на книгата на музиканта „На прага на времето“, представена в сряда вечерта. Прекрасните слова певицата допълни с огромен букет бели цветя, поднесени му в самото начало на вечерта.

„Лили не успя да дойде на премиерата, тъй като започва голямото си турне в Благоевград, но изпраща поздравите си“, каза от сцената водещият Ники Кънчев, предава България Днес.

В отговор Маричков се пошегува, че ако примата е дошла на събитието, нямало той да е най-възрастният действащ певец, а щели да си делят първенството.

„Маричков, освен че пише великолепни песни, пише и великолепни книги“, каза в качеството си на читател Петър Стоянов, президент на България от 1997 до 2002 г. Книгата е интересна и многопластова, в нея всеки ще намери нещо за себе си. Меломаните ще харесат, че тя е история на българския рокендрол – в нея може да се прочете как се ражда групата, тя е биография на цяло едно поколение, което изживява първата част от своя живот при комунизма – в една система на непрекъснати и необясними забрани“, отбеляза той.

Създателят на група „Щурците“ от своя страна обясни, че е написал книгата, за да разобличи лъжи, които щели „да се превърнат в истини някой ден“ по думите му. Поздрав към музиканта отправи и легендарният Васил Найденов, който нарече колегата си „азбука в музиката“.

„Няма как човек, роден в царско време, да не се държи като рицар и да не е такъв по душа. Пожелавам още много сбъдни мечти“, каза любимият на цяла България изпълнител.

На събитието присъстваха десетки музиканти от няколко поколения – Георги Марков, Богдана Карадочева и Стефан Димитров, Данчо Караджов и „Сигнал“, музикантите от D2, Б.Т.Р., Васо Гюров от „Ревю“, Звезди от „Ахат“, Дани Ганчев и Боби Косатката от „Тангра“, Валди Тотев и много други. Сред гостите бяха още Асен Агов, Лили Вучкова, Соломон Паси, авторът на едни от най-хубавите БГ песни Александър Петров, Иван Гарелов и много други.

След официалната част Кирил Маричков се качи на сцената с „Фондацията“, с която правят концерти по цял свят в последните 10 години.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ