„Полицаите са мои хора“: Абитуриенти дишат балони пред очите на униформени, те си траят

payimage-454463

Засилени мерки за абитуриентските балове обявиха от пътна полиция. Но въпреки заплахите със санкции, зрелостници дишаха балони с райски газ точно пред погледа на служители на МВР в центъра на София.

За поредна година катедралният храм „Александър Невски“ се оказа сборен пункт за стотиците абитуриенти.

„Ще празнуваме първо на кръчма с класа, след това отиваме на дискотека и си оставяме всичко, и се надяваме да изтрезнеем до матурите. Говорила съм с полицаите, те са мои хора“, казаха абитуриенти, предава Bulgaria ON AIR.

На фона на забавлението, употребата на райски газ не бе прекъсната от служители на МВР, а използваните балони намериха място по паветата пред храма.

От МВР обявиха засилени проверки по време на предстоящите абитуриентски балове. Нарушения, сред които традиционното подаване през прозорците на автомобилите и излизането от купето по време на движение, както и претоварването с повече хора, се наказват с глоба между 20 и 50 лева.

„Ние сме преминали през всички училища, в които има абитуриенти и са проведени максимален брой беседи с учениците, на които им предстои завършване“, обяви Мария Ботева от „Пътна полиция“.

Основната цел на „Пътна полиция“ е да се гарантира безопасността на всички пътуващи.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ