,,Стига вече! Инфлацията расте“: Държавни служители на стачка, поставиха ултиматум на управляващите

протест нои

Повeче от 50 служители на НОИ в Пловдив излязоха на едночасова предупредителна стачка заради ниските заплати, които получават, и с искане да бъдат вдигнати с поне с 30% от началото на тази година. Те издигнаха плакати „Стига вече работещи бедни“, „Инфлацията расте, доходите – не“, „0 % увеличение на заплатите срещу 26 % инфлация“.

„Настояваме управляващите да вземат мерки за повишение на нашите заплати. Те са под средните за страната, които вече надхвърлят 1400 лева. Обидно е служители да НОИ да взимат по 1200 -1300 лева. Нашият труд в момента са определя на практика като нискоквалифициран“, заяви Мариета Андонова. Тя добави, че натоварването на служителите на НОИ се е увеличило през последните години с 20-30 %, но доходите им са останали същите.

„В проектобюджета на страната за тази година са заложени 0 лева за повишаването на заплатите на служители на НОИ. Призоваваме управляващите да се вслушат в исканията на хората“, заяви лидерът на КНСБ в Пловдив Боян Бойкински, който е организатор на протеста. Той добави, че ако не бъдат повишени трудовите възнаграждения на хората, те са готови да проведат ефективни протести и ще преустановят обслужването на гражданите, предава 24 часа.

Днешната предупредителна стачка на служителите на НОИ в Пловдив е част от националната кампания в цялата страна. Тя се проведе в двора на Националния осигурителен институт в града, без да бъде спирано обслужването на гражданите.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ