,,Ще ви удържим от заплатите!“. Началници в НОИ заплашиха протестиращите служители

payimage-586794

Служители на териториалното поделение на НОИ в Кърджали преустановиха работа за час и излязоха пред сградата на институцията на предупредителна стачка. Въпреки, че в местната структура няма синдикална организация, те се бяха организирали и също като колегите си от цялата страна и поискаха увеличение на трудовите възнаграждения с минимум 30 процента.

Протестиращите коментираха, че за три години заплатите им са увеличени с общо пет процента, което на фона на получаваните заплати на редовите служители определиха като смешно. Те описаха и сложността, натовареността и обема на работа като дадоха пример с изчисляването само на една пенсия.

„Описваме 40 години стаж на един човек, изчисляваме му адекватен коефициент въз основа на много труд и усилия. Мислим, че за да вземе един пенсионер пенсия, в основата сме ние“, обясниха служителите. И споделиха, че за днешното преустановяване на работа с искане за достойно заплащане са уведомени, че ще им бъде удържан един час от работните заплати, предава rodopi24.com.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ