СКАНДАЛ! Близки на починалата родилка: Лекарката, правила операцията, е осъждана веднъж

a1a3794577a66e613cb8436843c73e45

„Първо ще си погреба женичката и после ще си взема детето. Отговорност ще търся до последно. Искам да съм последният човек, който изтърпява тази мъка”. Това са думи на Мартин Симеонов – съпруг на починалата 29-годишна родилка от Русе.

Мъжът посочи, че по време на раждането детето се задушава и се налага Цезарово сечение. „То е извадено живо и здраво, проплаква веднага. Жена ми също е добре. 14 часа след това, цяла нощ сме си писали. Имаше страшно големи болки, по нейни думи. Гледах да я успокоя, че докторите си знаят работата. Постоянно ми се оплакваше, че много я боли. В 3:40 ч. сутринта ми пише: „Ох, тази сестра хърка. Ще изпусна шишето да я събудя”, допълни той.

Според Симеонов никой не е проверил какво се случва с родилката. „Не може да я оставиш и да легнеш да си спиш. Въпросът ми към АГ „Канев” е откога децата се носят при родилките в интензивно отделение. На нея два пъти са ѝ го занесли в 3:30 ч. през нощта”, каза още мъжът.

От болницата пояснили, че причината за смъртта била белодробна емболия. „Това ми го казаха, когато бях до трупа ѝ. Всички се бяха събрали като аптекарски шишета и се бяха наговорили. Тя е починала в 6:58 ч., а те ми се обадиха в 8 ч. Казаха, че сме изтеглили късата клечка. И че на 1000 родилки умира една. Обясниха ми го съвсем нормално, без никакви притеснения”, допълни мъжът на починалата жена.

По думите на Симеонов, ако е имало някого при родилката, е могло да се направи нещо. „Тя става, за да повика жената, че много я боли и се свлича на земята. Кога са я намерили – не е ясно… когато са се наспали”, е мнението му.

Детето е момченце, живо и здраво и се казва Белослав. „Тя много държеше на това име. Всеки ден идвам и си го гушкам, защото е частица от нея. Нямам врагове, но на най-големия си враг не пожелавам такова нещо”, каза Мартин.

Бащата на почернения мъж беше категоричен, че трябва да има съд и затвор за всеки, който не си върши работата. „Тази, която е правила операцията, вече е била осъждана веднъж условно. Би трябвало сега да влезе в затвора и да излежи присъдата си”, коментира той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ