СКАНДАЛНО! Поредна болница фалира. Кой има интерес да не се лекуват деца с увреждания?

7af952acc6465d925a3e7c3da15b6386

Доведена ли е умишлено до затваряне Специализираната болница за рехабилитация в Котел? Сигналът е от майки на деца с увреждания, които алармираха за закриването на лечебното заведение със 70-годишна история.

Днес болницата отвори врати, за да изпише тримата останали пациенти. 95% от персонала вече е напуснал, съобщава Би Ти Ви.

Майки от цялата страна – Разград, Елена, Хасково, Сливен – сигнализираха за проблема. Те водят децата си в болницата, които са с ДЦП и аутизъм и са проходили след рехабилитация в лечебното заведение.

Разказват за случаи, в които детското отделение стои празно, но от болницата отказват прием на пациенти. Така за две години лечебното заведение трупа финансови загуби и спира работа.

„Майки ми се обаждат, защото знаят, че съм тук и питат дали има свободни места. Аз им казвам, че в Детското отделение има места, но като звънят на човека, който прави графика, той им казва, че всичко е заето, а реално не е така“, разказа Анелия Петрова, майка на дете с уреждане.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ