Крясъци огласиха НС! Руди Гела се наежи, Делян Пеевски му посочи мястото: ,,Изчезвай оттука!“

радостин василев

Делян Пеевски и отцепника от ПП-ДБ Радостин Василев беляза началото на пленарния ден в Народното събрание днес.

От ДПС поискаха предложението им Пеевски да влезе в Комисията по конституционните въпроси да бъде изтеглено от седма на четвърта в дневния ред. Това бе прието, макар че ПП-ДБ, БСП и част от ИТН бяха „против“.

Последва изказване от трибуната на Радостин Василев, който предизвика трус в българската политика, след като разпространи запис от заседание на Националния съвет на партия „Продължаваме промяната“.

„Виждам, че в ДПС има желание г-н Пеевски да започне бързо с конституционната реформа. Явно новият парламент ще достигне нови висини в своето развитие. Предполагам след това Халил Летифов трябва да оглави Централната избирателна комисия предвид сигналите срещу него в полицията за купуване на гласове. Г-н председател, къде е точката в дневния ред за имунитета на г-н Борисов? Всички знаем, че главният прокурор е депозирал в Народното събрание искане за сваляне на неговия имунитет. Моля Вие да припознаете тази точка като важна от дневния ред – доста по-важна е от Всемирния пощенски съюз, и да я включите в дневния ред, за да може Народното събрание да гласува в крайна сметка имунитета…“, призова Радостин Василев.

Делян Пеевски обаче му подвикваше нещо от място.

„Г-н Пеевски, спокойно“, отвърна Василев. Последният призова да се гласува спешно за снемане на имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, „за да му се търси отговорност, преди да бъде овладяна прокуратурата“.

След като завърши изказването си, женомразецът Василев слезе от парламентарната трибуна, а Делян Пеевски продължи да му подвиква. Тогава отцепникът се насочи към колегата си от ДПС, който седи на първия ред, и застана предизвикателно срещу него, като се подпря с две ръце върху парламентарната банка. Двамата размениха реплики, а Пеевски му ревна: „Изчезвай от тука!“

Радостин Василев бе призован от председателя на Народното събрание Росен Желязков да си седне на мястото, както и от други депутати от ДПС – „да изчезне“. След което Василев все пак се оттегли от конфликта и до по-тежък сблъсък не се стигна.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ