Цял випуск с 2-ки в Пловдив. Директорка брани учителите: Учениците просто нямат интерес

училище пловдив

„Отличниците от нашето училище отиват в Математическата и двете езикови гимназии в града“. Това заяви директорката на СУ „Братя Миладинови“ в Пловдив Гълъбина Матерова, след като се разбра, че всичките 12 зрелостници от учебното заведение, явили се на матурата по български език и литература, са изкарали двойки. Данните бяха изнесени от шефката на Регионалното управление на образованието Антоанета Пакова, предава 24 часа.

„18 ученици завършиха при нас през тази година. От тях 12 се явиха на матурите. Не знам защо останалите 6 не са държали изпита. Учениците нямат голям интерес към българския език. Както казах по-рано, тези, на които този предмет е нужен, отиват преди това в други гимназии“, добави Матерова.

Тя защити преподавателите по български език в училището.

„В никакъв случай не търся причините у учителите. Те са много добри професионалисти и си вършат работата на ниво“, каза още директорката.

Тя допълни, че по-малките ученици от СУ „Братя Миладинови“ са отлично подготвени и това ще стане видно от високите оценки, които очаква да получат на задължителните изпити.

Всичките 12 зрелостници от СУ „Братя Миладинови“ в Пловдив, явили се на задължителната матура по български език и литература през тази година, са получили двойки. Това съобщи по-рано шефката на Регионалното управление на образованието Антоанета Пакова. 4102-ма са държали изпита в града и региона. Слабите оценки са общо 660, което е 16,09 % от всички.

Пловдивска област е класирана на трето място в страната след София и Смолян по този предмет. Средният брой точки, които учениците са постигнали, е 52,40, а оценката е „добър“ 3,95. За страната средно зрелостниците са постигнали 50,14 точки, което отговаря на оценка добър 3,93.

Езикова гимназия „Пловдив“ е с най-висок резултат на държавния зрелостен изпит по БЕЛ тази година със 77,89 точки . След нея е Математическата гимназия със 75,05 точки и и ЕГ „Иван Вазов“ с резултат от 74,67 точки.

Според Пакова четворката на зрелостниците е добра оценка и нивото им е задоволително в сравнение с това за България.

Няма ученик от Пловдив и областта, който да е постигнал максималния брой точки по български и литература. 15 са изкарали отлични оценки в скалата от 95 до 99,5 точки, а 223-ма са с отлични оценки, като са успели да преминат скалата от 84 до 95 точки. Те са 5% от всички явили се.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ