МВР издирва Пламен Галев в цялата страна. Цивилни полицаи дебнели и подслушвали на опелото на Геле

Image_14643861_40_0

МВР е започнало много сериозно разследване дали и другият от Братя Галеви – Пламен, не е в България, съобщава източници за „България Днес“. Както е известно, издирваният Ангел Христов се оказа неочаквано завърнал се у нас, макар и мъртъв. Има подозрения, че двамата братя може да са се върнали заедно и в момента тече проверка дали това е така.

„Издирвателните действия спрямо Пламен Галев не са приключвали никога! Издирва се в Дупница, Кюстендил и в цялата страна.“ Това казаха от полицията и прокуратурата в Кюстендил.

На погребението на Ангел Христов в четвъртък цивилни полицаи се смесиха с опечалените и внимателно слушаха какво си говорят те. Целта е била да се разбере нещо за другия от „братята“ – Пламен. Няколко коли без разпознавателни знаци също бях паркирани близо до погребението, като от тях най-вероятно са били заснемани всички присъстващи.

Подозренията, че и другият „брат“ Галев може да си е дошъл, идват от факта, че Ангел и Христо винаги са правили всичко заедно и са неразделни. Независимо дали в съда, в отряда за борба с тероризма, по време на сделки и дори в ДЕА, Галеви са винаги заедно. Затова се предполага, че е много възможно да са се прибрали заедно в България.

И макар Пламен Галев да не се появи на опелото на Геле за сметка на това Златко Баретата, Пепи Лашов, Апостол Чакалов-Тоци, Владимир Ангелов-Стъклето и Васил Капланов-Каплата си казаха последно сбогом с Ангел Христов. Опелото беше водено от отец Георги Паликарски на 8 юни в дупнишката църква „Св. Георги Победоносец“. После Геле бе погребан при църковните добродетели в гробищния парк.

Златомир Иванов, по-известен като Златко Баретата, дойде, въпреки че трудно ходи и изпрати Геле.

На опелото на брат Галев редом до Баретата стоеше известният столичен бизнесмен Пепи Лашов. За Лашов е известно, че бил близък с висаджийския бос Георги Илиев.

Васил Капланов-Каплата също се появи. Каплата нашумя в публичното пространство около изчезването на Янек Миланов от Дупница през юли 2020 г. Тогава Миланов и Капланов се срещнат, за да уреждат лични взаимоотношения, а след това Янек изчезна безследно и до ден днешен няма никаква следа от него.

Други двама от старото обкръжение на Братя Галеви също си взеха последно сбогом с Ангел Христов. Става въпрос за Апостол Чакалов-Тоци и Владимир Ангелов-Стъклето. Двамата бяха подсъдими заедно с Братя Галеви за организиране и ръководене на престъпна група. Именно след присъдите си по това дело Галеви избягаха, а Тоци и Стъклето полежаха по няколко години в затвора и оттогава не се чува нищо за тях.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ