Официално: Левски обяви новия треньор. Ето кой се завръща на Герена

payimage-582697

Николай Костов е новият старши треньор на „Левски“, обявиха преди малко от „Герена“.

Специалистът и неговият щаб ще бъдат представени официално пред привържениците и медиите преди първата на тренировка на отбора на 21 юни.

За Костов това ще е втори период начело на „сините“. Той заменя Елин Топузаков, който довърши сезона след раздялата със Станимир Стоилов-Мъри.

Костов е роден на 2 юли 1963 г.

Започва футболната си кариера в „Добруджа“, а през сезон 1988/89 година преминава в „Левски“. След това облича екипите на „Славия“, кипърския „Анортозис“, отново „Левски“ и „Спартак“ (Варна).

Водил като старши треньор „Левски“ в 11 мача през сезон 2011/2012 година, в които записва 9 победи и 2 загуби.

За последно специалистът бе начело на „Актобе“ в Казахстан, а преди това е водил кипърските „Анортозис“, „Олимпиакос“ (Никозия) и „АЕК“ (Ларнака), арменския „Бананц“, руския „Тосно“, украинските „Металург“ (Донецк), „Таврия“, „Карпати“ (Лвов) и „Стал“, „Ботев“ (Пловдив) и казахския „Шахтьор “ (Караганда).

„ПФК „Левски“ пожелава много успехи, победи и щастливи мигове на Николай Костов и неговия щаб начело на любимия отбор“, написаха от „синия“ клуб в приветствието си.

Допреди 10-ина дни се смяташе, че сръбската легенда Саво Милошевич е фаворит за поста. Бившият голмайстор бе в София за преговори, които явно са се оказали неуспешни.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ