Ужасът в Берковица: Плач на деца огласи града. Майка прескочи оградата, за да стигне до рожбата си

big_236b

Освен къщите и улиците на Берковица, под вода и силно пострадали са и болницата и детската градина. В детската градина „Малина“ водата е достигнала до 1,40 м. Почти всичко е унищожено.

По време на потопа в градината е имало екип и четири дечица, които са чакали родителите им да ги вземат. За щастие пострадали няма.

Три от децата видяха как водата отнесе колата на дядо им и се разплакаха, но после майката дойде да си ги вземе, разказа една от служителките в забавачката пред Нова нюз.

Другата майка я видяхме как прескача оградата, за да стигне до детето си. Ние я прибрахме при нас, дадохме й сухи дрехи и заедно изчакахме, докато всичко свърши. През това време водата влизаше в сградата, разказа още тя.

Децата са добре, живи и здрави, допълни тя.

Щетите по градината са огромни. Унищожена е цялата техника на детското заведение. Пералня, съдомиялна, пекарна, фризери, хладилник – всичко беше под вода и е унищожено. До 2 часа през нощта с пожарникарите теглихме водата, те направиха каквото можаха, но щетите са факт, разказа директорът на градината.

Сами не можем да се справим. Моля за помощ, нека който може да ни помогне, за да можем да продължим да се грижим за нашите деца в градината. Това е централна детска градина. Моля за помощ в този труден момент, коментира тя.

Децата от детската градина няма да могат да я посещават до петък.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ