С костюма от сватбата в съда! Стрелящият в София сириец изрева: Стрелях доброволно! Щастие!

payimage-590377

Сириецът, стрелял многократно с газов пистолет в София на сватбата си, беше пуснат под домашен арест. 27-годишният Мохамед Хамдо се яви в съда с костюма от празненството.

В събота, деня след сватбата, прокуратурата му повдигна обвинение за хулиганство, извършено с изключителна дързост. Според обвинението той е произвел множество изстрели и затова трябва да остане в ареста. Това, че е чужд гражданин, също даде основание на прокуратурата да предполага, че задържаният може да се укрие, ако бъде освободен.

Според защитата няма очевидци, които категорично да посочат кой е натиснал спусъка в тунела към Люлин. Адвокат Емануил Йорданов допълни, че газовият пистолет, с който е стреляно, можело да даде възможност на човек да изрази радостта си, предава NOVA.

С помощ от адвоката си Светла Йорданова, Хамдо успя да съобщи ЕГН-то си и постоянния си адрес – жилище в София, в което заживял пред 2 седмици, заради предстоящата сватба. В последните си думи пред съда мъжът заяви: “Съжалявам, за това, което направих! Щастие! Аз доброволно направих всичко това.”

Съдът обаче счете, че е налице опасност да се скрие, заради обвързаността му със Сирия, а извършеното е създало риск за гражданите. В крайна сметка се взе предвид, че Хамдо има адрес в България, има брак и трудов договор. Също така се взе предвид и чистото му съдебно минало. Така съдът реши, че мярката домашен арест е най-подходяща, а тя ще бъде изтърпявана в брачното жилище.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ