Панев пищи заради Киро: Отказа се от имунитета си, за да не падне в капан. Сарафов е проблем

Владислав Панев

„Точно затова и за нас също избора на Сарафов е проблем. Неслучайно вчера Кирил Петков заяви, че се отказва от имунитета, за да не бъде поставен в този капан“ – така съпредседателят на „Демократична България“ Владислав Панев коментира в ефира на Би Ти Ви заявката на Сарафов, че ще направи проверки за поисканите депутатски имунитети.

Имаме достатъчно публична информация от последните години, че господин Сарафов не е подходящ за тази длъжност, както не беше и Гешев, но съм наясно, че прокурорската колегия в този състав трудно ще произведе коренно различен резултат, коментира Панев.

Той трябва да бъде различен, по-смислен и да взема решения, които са в полза на системната система и обществото, а не конюнктурни, тъй като в момента съставът е пропит от политика. 11 члена на ВСС са избрани от предишното дълго Народно събрание, което е проблем, коментира той и избора на нов състав на ВСС. Той обясни, че влияние имат ГЕРБ и ДПС.

Изтегляне на исканията за имунитетите ще бъде опасен прецедент, смята той.

Панев обясни, че мнението му за Делян Пеевски не се е променило, както и че той може да се окаже пречка за промените в конституцията.

Недоверие между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС все още имало, но се учили да комуникират.

Панев коментира и филма „Близо“, който привърженици на „Възраждане“ бойкотираха преди дни, като обясниха, че хората трябва да имат спокойствие, както и че София днес прилича на Берлин през 30-те.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ