Героят Лечков замесен в скандал с убийство, той побесня: Омръзна ми! Търсят се сензации

лечков

Героят от САЩ`94 Йордан Лечков беше замесен в скандал, след като кучетата му са убили померан край стадион „Хаджи Димитър“, който той стопанисва от много години.

Социалната мрежа „Фейсбук“ прегря след твърдения за проявената от двете му овчарки агресия. Кучетата на Лечков разкъсали до смърт малкото животно по време на семейна разходка, разказа собственикът на померана Христо Халачев.

„Съжалявам за случилото се, но истината е някъде по средата. Това тук е концесия, която е затворена. На 200 метра има парк, където е забранено се разкарат кучета. На 100 метра има специално ограден парк за кучета. Тези хора всеки ден минават тук и знаят, че ние разполагаме и гледаме кучетата на осем години вече. Те са на наша територия. Както споменах – това е концесия, имаме права и задължения. Оградено е навсякъде. Може да направите проверка. Евтини сензации се търсят пак, защото вече на мен ми омръзна да се занимавам с едно и също нещо“, коментира пред камерата на bTV Йордан Лечков.

„Хиляди деца минават от тук, всяка година по два пъти правим киноложки изложби. Кучетата ми са социализирани“, каза още вицепрезидентът на БФС.

„Преди две вечери се разхождаме със съпругата ми в парк „Юнак“. На това място бяхме нападнати от две агресивни кучета без намордници, които излязоха от централния вход. Те нападнаха нас, но разкъсаха нашето куче Арчи“, разказа Христо Халачев.

„Г-н Лечков ме е гонил да не минавам през имота му“, добави друг гражданин на Сливен.

„Има ли специално място за кучета – има. Това тук е затворена територия, 110 декара е, има крадци. Ние трябва да чистим след кучетата им. Те знаят, че имаме овчарки“, добави Лечков.

На мястото беше и представител на община Сливен. „Това е концесия от 20 години. Това, което не може да се ползва, г-н Лечков е трябвало да го огради. Не съм запознат с концесионния договор, ще извършим проверка. От интернет разбрахме за случилото се. Сигнал не е постъпвал при нас“, обясни Румен Иванов, зам.-кмет на Сливен.

„Самата община не знае каква концесия е дала на този господин да може да превърне градския стадион в кучкарник. Кучетата му цял ден се обучават за боеве, органите да вземат мерки, защото Арчи беше разкъсан от зверовете му“, добави Халачев.

В този момент бившият кмет на Сливен Йордан Лечков каза: „Това същото куче е влизало на терена и е прекъсвало тренировката на футболистите“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ