Внимание, пенсионери! Депутатите взеха най-важното решение. Ето какво ще се случи с увеличението

payimage-545400

Радостната новина за пенсионерите вече е факт!

След 1 юли пенсиите ще се увеличат с 12%, каза пред bTV министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова. Тя заяви, че финансовият министър Асен Василев е потвърдил, че в бюджета има пари за увеличението на пенсиите по т.нар. швейцарско правило.

Това означава, че минималната пенсия от 467 лв. ще се увеличи на 523 лв.

Шалапатова заяви, че ще има и серия от помощи за хората, които пострадаха от наводненията след проливните дъждове. Министерството на труда и социалната политика ще отпусне еднократна финансова помощ до 1512 лв., като вече е започнало подаването на заявленията. Освен това ведомството може да увеличи капацитетите на общините и областните управи за програмите за топъл обяд.

Третата възможност, след кандидатстване от страна на общините, е отпускане на суми по Фонд „Социална закрила“. Сумите се отпускат за закупуване на електроуреди и други продукти, необходими за домакинствата. Освен това МТСП отпуска 100 хил. лв. за наемане на безработни лица до 4 часа на ден.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ