Миро на Лена се забърка в страшен скандал! Виден кмет бесен: Обижда града и жителите ни

payimage-590436

Защо и докога един от най-красивите райони у нас, в сърцето на Странджа – Малко Търново, ще бъде споменаван в контекста на място за наказания?! Това искат да разберат жителите на странджанската община и кметът Илиян Янчев. Той публикува пост във фейсбук, от който струи обидата му от реплика в сутрешния блок по bTV на Мирослав Иванов от ПП. Впрочем произходът на самия Иванов е от едно село в Сакар планина, но това е друга тема.

Депутатът разясни как някой прокурор, ако иска да разследва сериозно дадено производство, то той може много лесно да бъде командирован от София в Районния съд в Малко Търново и цялата му кариера, която е градил, с един подпис се съсипва, предава Флагман.

В същия контекст се изказа и Явор Божанков по време на предизборен дебат през март 2021 г. (тогава кандидат от БСП, б.р.).

Тези реплики не само са обидни за гостоприемните жители на странджанската община, но са и недопустими. Кметът Илиян Янчев е категоричен, че именно в малките населени места живеят активни, инициативни и родолюбиви хора:

„Между 22 март 2021 г. и днешния ден в политически план очевидно разлика няма никаква като отношение на народните представители към Малко Търново!

Абсурдно е и абсолютно недопустимо по един и същи начин Малко Търново да бъде споменавано като място за наказания!

За вас не знам, но аз от години очаквам най-накрая да се появят онези депутати, които ще видят и тези малки населени места, в които времето не е спряло, защото няма активни и инициативни родолюбиви хора с идеи, а защото години наред не са присъствали дори в планираните отпуски на нашите народни представители! Всяко ново правителство събужда в нас надежда, че нещичко може пък и да се промени, но този тип изказвания говорят друго.

Това, че съм се почувствал обиден първо като малкотърновец, после и като кмет, знам, че не е важно за никого, но наистина мисля, че в сутрешния блок на БТВ Малко Търново по-добре да не бъде споменавано изобщо, отколкото да бъде създадена представата, че нашия край е съвременния вариант на някогашния Диарбекир…“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ