СКАНДАЛ: Новата соц. министърка начело на схема, подобна на HelpKarma, която взриви държавата?!

министри денков

Новата социална министърка в кабинета на Николай Денков Иванка Шалапатова може да се окаже на върха на схема, подобна на тази, взривила държавата – HelpKarma, завършила с обвинения за собственика на платформата, набираща дарения за болни деца (и до днес – б.р.) Констатин Кънчев. Пирамидата бе отворена след журналистическо разследване, от което стана ясно, че се правят огромни отчисления от даренията за финансирането на компанията и частните воаяжи на част от шефовете й.

Какво се случва по отношение на новия социален министър, разкри днес бившият депутат от БСП, а сега гравитиращ около „ЛЕВИЦАТА!“ Георги Кадиев.

„Вчера слушах по бТВ първото интервю на новата социална министърка, която обясняваше как ще „инвестира лидерския си капацитет“. Прегледах ГФО на фондация „За нашите деца“, която тя до миналата седмица е управлявала.

Прилагам снимка на Отчет за паричните потоци за 2021. Получени дарения: общо 2 745 000 лв. Изплатени заплати и осигуровки: общо 1 813 000 лв. Или 66% от дарените средства отиват за заплати и осигуровки.

Отчетът не е достатъчно подробен- колко служители, какви заплати, включват ли заплатите разходи за външни консултанти и т.н. Но на мястото на дарителите бих задавал много въпроси.

Особено като се има предвид, че основният източник на финансиране е държавата (46% от всички приходи 2021)“.

Очаква се отговор и от социалния министър. А междувременно през парламентарните питания, отправени от депутатите към членовете на кабинета, стана ясно, че има пресни отчети за финансирането на НПО-та и куп фондации и организации от различните ведомства, за които Lupa.bg своевременно ще ви информира.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ