Шофьори са пред нервен срив. На границата е ад! Въоръжете се с вода, храна и търпение

граница румъния преминаване

Километрични задръствания на граничния пункт „Дунав мост” при Русе. Румънските туристи пътуват и към българското Черноморие, и към Гърция, което натоварва трафика и в България. Пунктът Русе-Гюргево бе най-натовареният на границата ни с Румъния. Затова румънските граничари предупредиха гражданите си да се запасят с храна и вода, особено за часовете между 12 и 15 часа.

Приоритетно се обработват леките коли. Работят 4 гишета от българска страна за леки коли и автобуси. Само едно гише работи за камионите. Румънските власти приоритетно пропускат коли в определени часови пояси, което забавя преминаването на камиони, предава Нова.

„В румънската част имаше 8 км опашка, за 20 часа едва стигнах до границата”, обясни български шофьор. Според него забавянето е заради ограничената обработка на документите. От 4-те колони, само едно гише работи, обясни един от българските шофьори. Бързоразвалящите се товари се обработват с предимство, уточни той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ