Ефирът се тресе! Бивш министър на отбраната: Защо военната помощ за Украйна е засекретена?!

ангел найденов

„Недоумявам защо военната помощ, която се изпраща от България за Украйна, е засекретена информация. Същото недоумение в предишната му битност е изразявал и сегашния военен министър Тодор Тагарев. Ако видите списъка на военната помощ за Афганистан, ще видите и цената и вида въоръжение”. Това заяви бившият военен министър Ангел Найденов в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

По думите му сегашната помощ, приета в петък и оповестена вчера, е сравнима по обем с предишната. От петък до днес мина т.нар. „Поход на свободата” на Евгений Пригожин, както и поредни взривове във военни складове, собственост на Емилиян Гебрев.

„Няколко са решенията на правителството, които засягат въпроса с боеприпасите. Едното решение, което беше изтеглено от сегашния Министерски съвет, беше с вариант при всяка помощ да се иска разрешение на Народното събрание. Второто решение беше свързано с военновременните запаси, третото е свързано с новия пакет от военно-техническа помощ и четвъртото е за присъединяване към програмата за военно-техническа помощ на ЕС. Тук се предвиждаше известно компенсиране, но свършиха средствата по това направление”, обясни Найденов.

Относно ситуацията в страната ни Найденов каза: „По-тревожното е, че след 5 взрива, включително и в складовете на г-н Гебрев няма завършено разследване. Експлозиите не са само в неговите складове”. Според него може да се допуска всичко, след като няма арестувани и обвинени.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ