Внимание! Морската вода край Китен е замърсена. Почиващи алармират: Кафяво-черна е на цвят

морска вода

Пясъчната „коса“ на река Караагач край Китен е разрушена незаконно. Хората, които почиват на близкия къмпинг, се опасяват от навлизане на замърсени води в морето.

Пътят на реката е отворен към морето и всичко, което се носи по нея се влива в морската вода, която става кафяво-черна.

„Подадох сигнал на тел. 112, защото предходния ден хора от къмпинга ми разказаха, че са видели двама души с лопати, които разкопават реката. На следващият ден цветът на морската вода беше видимо променен. Видяхме, че реката има сериозен отвор към морето“, обяснява Надежда пред Би Ти Ви.

Тя предполага, че стореното е от рибари. Когато реката се отвори, рибата влиза в реката и е доста по-лесна за улов. От институциите не отговарят дали унищожаването на т.нар. „коса“ на реката е незаконно деяние и дали ще има наказани.

Концесионерът е поставил табела на плажа, че е забранено прокопаването на устието на реката и следва глоба от 1000 лв. Не е ясно обаче кой трябва да я наложи.

„Работя тук от 13 години и съм виждал какво ли не. През зимата нямаше големи дъждове. За пръв път виждам през юни да се вдигне водата до толкова, че да се влее в морето. Това стана след една сериозна буря. Реката просто прелива по естествен начин и пробила в най-слабото място между скалата и пясъчната ивица“, категоричен е старши спасителят на плажа Румен Ангелов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ