Безумие в училище! Деца са принуждавани да стоят с тиксо на уста, за да мълчат. Учителка: Игра е!

ученици

„Преди няколко дни бях много изненадана, когато детето ми съобщи за шокираща случка в час по български език. Госпожа Колева изглежда не е могла да се справи с дисциплината в клас и накарала петокласниците да си залепят устата с тиксо.”

За този авангарден метод за въдворяване на тишина в час сигнализират родители до регионалното издание „Струма“. Те питат какво е направил директорът на учебното заведение и предлагат на учителката също да бъде залепена устата.

Грозната случка се разиграла в 8-о училище „Арсени Костенцев“ в Благоевград.

Директорът на учебното заведение Сергей Биров е потвърдил случая и го е определил като „неприемлив и недопустим“. Според него е установено дисциплинарно провинение на учителката е наложена санкция. До него не са постъпвали писмени жалби по случая, но е получил устни оплаквания от страна на родители. От преподавателката Миглена Колева са изискани писмени обяснения, от които става ясно, че всъщност тя предложила на децата под формата на игра да си сложат тиксо на устата, пише Лупа.

„Може и да става дума за дидактическа игра, но подобни методи са неприемливи и не са разписани нито в нормативните документи, нито в училищния правилник за вътрешния трудов ред“, обяснява директорът на школото.

„Ако ученици не спазват установения ред, правила и дисциплина и възпрепятстват работата на преподавателите, то се намесва педагогически съветник, а ако той отсъства се търси намесата на зам.-директора или директора“, обяснява правилата Сергей Биров.

„Провинилият се ученик се поема за съответния час от педагогическия съветник, а след това се информират родителите и при необходимост се викат в училище.“

В случая обаче учителката не е действала по разписаните правила, а е въвела свои собствени прийоми и методи, като за нарушението ѝ е наложено наказание „забележка“. Той уточнява, че до момента не са констатирани пропуски в работата на провилата се учителка, срещу нея няма жалби и оплаквания и отдаде неприятната случка на младата ѝ възраст и на еуфорията покрай завършването на учебната година.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ