Известен земеделец заплашва жители. Жертва проплака: Хвали се с полицията. Иска да ме погребе жив

IMAGE_14811646_40_0

В село Стефан Караджово се чувстват тормозени от крупния земеделец Николай Димов и семейството му. По думите им сигналите, които подават до институциите, остават без реакция.

„Той дойде, докато аз си обикалях животните. Пита ме какво правя и че мислел да си кара своите крави. Започна да ме удря. Каза ми, че ще ме зарови жив и ще ме погребе в пасището”, разказва Янислав Ковачев.

Той обяснява за случай на заплаха от страна на земеделеца. „Идва в базата с пушка и с Митко Щангата – охраната си”, посочи Ковачев.

Екипът на NOVA потърси Николай Димов. Мъжът е земеделски производител, който обработва землищата на четири села. „Аз съм ги наел като пазачи, назначени са на работа. Не знам да има такива случаи да са заплашвали някого. В момента полицията работи по въпроса – няма такива работи”, заяви той.

Димов отрича да е оказван тормоз, въпреки жалбите, подадени в полицията. Но видео, запечатано от камерите на друг земеделец, показва, че охранителите на Димов са посетили негов конкурент в бизнеса – Велко Велков. Той разказва, че е системно тормозен от Димов, а по думите му МВР не реагира на сигналите му.

„Страхувам се да. Преди около месец някъде даже идваха определени лица да ме заплашват. И единият се похвали че полицията е с тях. Искат да разпродам всичко и да се махна. В един разговор с полицаите ми обясни да продавам всичко – животни, земя. Ако не ги продам и продължа да се развивам – или ще ме вкарат в затвора, или нещо подобно”, заяви той.

Само преди година някой запалил джипа на Велко. Запалени били и бали, складирани за храна на животните. „Откакто започнах да се развивам и да взимам земя, животни и пасища – започна много голям натиск. Не мога да си го обясня. Питал съм полицаи, които ми казаха да не знам много, за да нямам проблеми”, разказа още той.

От полицията в Болярово отказват коментар по случая. Там обаче са депозирани и други жалби. Като например за фалшифициране на подпис и подправяне на документи. Престъпление за което се оказва че повечето жители се страхуват да сигнализират.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ