Георги Гвоздейков се разлюти! Ето кой загуби поста си заради скандалния случай на плаж „Градина“

Георги Гвоздейков

Главният директор на „Гражданска въздухоплавателна администрация“ Христо Щерионов е отстранен от поста си. Това съобщи транспортният министър Георги Гвоздейков.

Рокадата идва след случая скандалния случай с хеликоптера, прелетял опасно ниско над плаж „Градина“ и разхвърлял рекламни листовки по пясъка и в морето, предава Блиц.

В неделя министър Гвоздейков обяви, че инцидентът е основание за освобождаването на директора на „Гражданска въздухоплавателна администрация“.

„Този полет е в разрез с всички правила. Компанията, която го е извършила, е правила подобни полети и преди и не е обърнато достатъчно внимание на безопасността им. Това е рецидив. Ние, като правителство, и аз, като министър, няма да позволим това да продължава да се случва. Трябва да работим повече върху контрола”, заяви Гвоздейков.

„Всеки един, който направи нарушение, в това число и аз, ще бъде санкциониран по този начин”, зарече се министърът.

„„Изготвя се заповед за проверка на авиационния оператор, документите на хеликоптера и тези на пилота. Предстоят сериозни действия от страна на ГВА. Трябва да бъдат снети обяснения и от пилота защо и как е провокиран да бъде изпълнен този полет.

На този етап е рано да се коментира отнемането на лицензи и разрешителни. Не е изключено да бъде отнет лиценза както на оператора, така и на самия пилот”, каза още министър Георги Гвоздейков.

От думите му стана ясно още, че към момента не е взето решение кой ще заеме поста на Христо Щерионов.

„Такива инциденти не трябва да бъдат допускани, да бъдат толерирани”, добави министърът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ