Кървава баня във Варна: Отхвърлен мъж опита да накълца свой съперник, а очевидец…

payimage-340555

Продължително пребиваващ у нас турски гражданин ще бъде съден за умишлен опит за убийство, съобщиха от Варненската окръжна прокуратура. Мъжът извършил тежкото престъпление от ревност, след като любимата му го зарязала, за да се ожени за друг.

35-годишният чужденец се запознал с нея през лятото на 2021 г. Двамата живеели в един квартал, отглеждали домашни любимци и често се засичали, докато ги разхождат. Бързо се сближили и станали интимни. През октомври обаче дамата съобщила на приятеля си, че трябва да прекрати връзката, защото е сгодена за работещ в чужбина мъж и ще се омъжва.
Отхвърленият не приел раздялата. След сватбата започнал да причаква бившата си изгора и въпреки категоричния й отказ да говорят, непрекъснато я притеснявал. Станал груб и жената потърсила помощ от съпруга си. През юли 2022 г. той се прибрал от гурбет и сам се уверил, че турчинът не спира да следи жена му, предава Труд.

На 19 август тя видяла през прозореца, че обвиняемият дебне мъжа й, докато той разхожда кучето. Звъннала да го предупреди, но в този момент чужденецът го атакувал с нож. Наръгал опонента си във врата и единия крак. След намесата на очевидец нападателят избягал и се укривал до края на ноември, когато органите на реда го издирили и задържали. Пострадалият оцелял след няколко спешни животоспасяващи операции, а виновникът бил привлечен към наказателна отговорност. За деянието той може да бъде наказан с от 10 до 20 г. затвор.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ