НОВО 20! Карловската болница за мъртвото бебе: Молихме я, но родилката не ни съдейства при раждането

Image_14811726_40_0

Въпреки молбите и призивите на медицинския екип 31-годишната Богдана Георгиева не ни съдейства при раждането.

Това твърдят от МБАЛ „Д-р Киро Попов“ в Карлово, където на 11 май т.г. е починало бебето й.

„Ако има грешка, която няма да си простя, тя е, че изобщо избрах да остана там в онази нощ, в която загубих детето си“, написа в събота Георгиева.

От здравното заведение излязоха с пълна информация по случай.

„На 10 май 2023 г. в АГ отделението, в 20, 20 ч. е постъпила 31-годишната пациентка. Жената е била в 8-я месец на бременността, която е втора за нея. Лекарите констатират, че е налице заплашващо преждевременно раждане. Веднага е започната медикаментозна терапия с цел задържане на плода и предодвратяване на преждевременно раждане. Терапията обаче е без особен ефект. В 4 часа сутринта на 11 май се установява раждане в ход, седалищно-краково, при невъзможност за спешно раждане с цезарово сечение. Извикан е бил допълнително лекар с АГ специалност, който е бил на разположение“, се казва в съобщение от болницата.

Според него въпреки молбите и призивите на медицинския екип, майката не е съдействала в процеса на раждането и не е била достатъчно активна.

„За съжаление и въпреки усилията на персонала, бебето се ражда без сърдечна дейност. Спешно са предприети реанимационни дейности, но без ефект. Непосредствено след раждането, по данни на пациентката, лекарският екип установява, че тя е имала придружаващо заболяване, което активно е лекувала през годините. При изписването майката е заявила, че няма никакви претенции към болницата“, казват от болницата.

Управителят на здравното заведение д-р Обрейко Обрейков непосредствено след случая е започнал проверка. Ако се установят нарушения или пропуски в диагностично-лечебния процес, ще има строги наказания и санкции.

Екипът на болницата изказва най-искрени съболезнования към пострадалото семейство!



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ